Derbystä voitto, sarjapaikalle sinetti

19.10.2021

Hymyt ovat herkässä kun tuomari vihelsi päätösvihellyksen ja Peli-Karhut voittivat yläjuoksulla 2-3 ja täten sinetöivät sarjapaikan. KUVA: Mikko Neuvonen

MYPA ja PeKa kohtasivat toisensa lauantai-iltapäivänä tuulisessa ja koleassa säässä KSOY Stadionilla. Vaikka PeKa oli voittanut kauden aiemman derbyn, niin MYPAa voitiin pitää tämän kamppailun lievänä ennakkosuosikkina. Syy tähän löytyy heidän vakuuttavasta kotisaldostaan: 22 sarjapisteestään se oli saalistanut peräti 19 kotikentällään. PeKan vierassaldo oli paikalliskamppailuun lähtiessä kovin vaatimaton, sillä kymmenestä matkapelistä oli tarttunut mukaan vain 6 sarjapistettä.

Kotijoukkue onnistuikin ensimmäisenä maalinteossa. Joakim Joutjärven laukaus kuudentoista-alueen rajalta kimposi taka-alueelle, mistä Tomi Räikkönen pääsi tuikkamaan pelivälineen maaliin. PeKa-puolustus vaati paitsioliputusta, mutta turhaan.

Navakkaan vastatuuleen avausjaksolla pelannut PeKa iski puolen tunnin kohdalla tasoituksen. Karhulalaiset käyttivät hyväksi MYPAn pallonmenetyksen ja Matias Tamminen saatiin pelattua läpiajoon. KTP-Laina ei erehtynyt ja iski taululle lukemat 1-1. 

Matias Tamminen pääsee läpiajosta ohittamaan MYPAn maalivahti Antti Kaikkosen ja tasoittamaan pelin 1-1. KUVA: Mikko Neuvonen

Hetki tasoituksen jälkeen Tamminen oli osua uudestaan. MYPA menetti vaarallisella alueella pallon ja Matias Tamminen pääsi laukomaan boksin rajalta. Napakka laukaus osui ylärimaan ja kotijoukkue säästyi takaiskulta.

Ensimmäisellä jaksolla heilui yläriman lisäksi myös MYPA-pelaajien kyynärpäät PeKan puolustusalueella. Tästä joutui kärsimään PeKa-kapteeni Mikko Ryhänen, jonka etuhammas heilahti kyynärpääiskun seurauksena. Kapteeni pystyi onneksi jatkamaan kamppailua. Tauolle tasatilanteessa.

Toisen puoliajan avausminuutilla Matias Tamminen pelasi pallon tauolla kentälle tulleelle Jasper Kostianille, joka pääsi nokikkain MYPA-vahti Antti Kaikkosen kanssa. Kostian ajautui kuitenkin liian lähelle Kaikkosta, joka torjui pallon kulmaksi.

65. minuutilla PeKa siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon. Nico Pietiläisen laukaus kimposi puolustajasta juuri sopivasti Tammiselle, joka siirsi iltapäivän toisellaan PeKan johtoon.

Matias Tamminen taas korkeimmalla pallon tavoittelussa. KUVA: Mikko Neuvonen

Vain hetki PeKan johtoasemaan siirtymisen jälkeen tapahtui kentän toisessa päässä. Joonatan Lassila rikkoi rangaistusalueen sisällä MYPAn Jussi-Pekka Rämää, eikä tuomarilla ollut muuta mahdollisuutta kuin tuomita rangaistuspotku. Rämä ei täplältä erehtynyt ja tasoitti tilanteeksi 2-2.

Kymmenisen minuuttia ennen ottelun loppua PeKa sai rangaistuspotkun, kun Jasper Kostiania rikottiin boksin sisällä. Pallon taakse asettui Juuso Laitinen, joka iski pelivälineen voimalla vasempaan alanurkkaan, lukemat tulostaululla 2-3. Nämä jäivät ottelun loppunumeroiksi.

Juuso Laitinen rankkari painuu ohi MYPA:n Antti Kaikkosen viimeistellen luvut 2-3 ja täten sinetöiden Peli-Karhujen pelit myös ensi kaudella Miesten Kakkosessa. KUVA: Mikko Neuvonen

Sarjataulukon alempi keskikasti on niin tasainen, että yhdellä voitolla PeKa nousi sijalta 9. sijalle 7. Sarjan päätöskierros pelataan lauantaina 23.10. Silloin PeKalla on mahdollisuus kivuta sarjataulukossa vielä sija tai kaksi, jos NJS kyetään kellistämään. Sarjapaikan puolesta ei tarvitse enää jännittää, sillä MYPA (10.) on neljän ja PKKU (11.) viiden pisteen päässä. Peli-Karhut pelaa siis Kakkosta myös kaudella 2022.