Tasapelipiste Keravalta toi hieman hajurakoa putoamisviivaan, mutta vielä ei PeKa ole kuivilla

5.10.2021

Sunnuntaina kaksi maalia viimeistellyt Anttoni Huttunen on löytänyt maalivireen ratkaisupeleihin. KUVA: Outi Koivikko

PeKa ja PKKU kävivät jännittävän taiston tärkeistä sarjapisteistä sunnuntaina 3.10. Keravalla. Isäntäjoukkue lähti otteluun putoamisviivan alapuolelta, sillä MYPA oli kammennut itsensä viimeiselle säilyjän paikalle kaadettuaan lauantaina kotonaan Kiffenin.

Keravalaiset pitivät avausjaksolla enemmän palloa, mutta avausmaalista vastasi PeKa. Vasenmalla laidalla pelannut Anttoni Huttunen pääsi sijoittamaan karhulalaiset johtoon vastahyökkäyksen päätteeksi. Pelikellossa oli tuolloin 13 minuuttia. Kymmenen minuuttia myöhemmin PeKa tuplasi johtonsa. Huttunen pääsi jälleen laukomaan, mutta tällä kertaa isäntien maalivahti Robin Källman torjui viimeistely-yrityksen. Paluupallossa oli kuitenkin ensimmäisenä paikalla Nico Pietiläinen, joka viimeisteli vieraiden toisen osuman.

Viitisen minuuttia ennen taukoa PKKU pääsi keskittämään vasemmalta laidalta. Boksissa päivystänyt väkivahva Richard Tiberi kesytti pelivälineen, löysi vasurilleen viimeistelytilaa ja laukoi vastustamattomasti pallon maaliin. Tauolle tilanteessa 1-2.

Toista jaksoa oli pelattu Cooperin testin verran, kun PKKU kipusi tasoihin. Richard Tiberi livahti PeKa-puolustukselta karkuun ja siirsi pallon ohi Ville Särkän. Momentum oli nyt kahden maalin takaa-ajoasemasta tasoihin nousseella kotijoukkueella. Seuraavasta osumasta vastasi kuitenkin PeKa. Oskari Kekkonen kuljetti oikealta laidalta boksin reunalle, mistä hän lähetti kovan ja matalan keskityksen. Anttoni Huttunen päivysti takatolpalla ja pääsi sijoittamaan pallon verkkoon.

Kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä Akseli Haapalainen toi kotijoukkueen jälleen tasoihin. Säilymistaistelussa olevista joukkueista PKKU:lla on selvästi hankalin loppuohjelma, tämän takia keravalaiset hakivat 3-3 -tilanteessa raivoisasti voittomaalia. Muutama vaarallinen keskitys PeKa-maalille tulikin, mutta vieraat kestivät.

Tilanne sarjan tyvipäässä on viikonlopun kierroksen jälkeen äärimmäisen tiukka. Peli-Karhut majailee sijalla 9. Eroa MYPAan on yksi piste ja putoajan paikalla olevaan Pallokerho Keski-Uusimaahan kaksi pistettä. PeKan seuraava ottelu on 16.10. vieraissa MYPAa vastaan. Siitä pelistä ei panoksia puutu.