Voitokas päätös kaudelle 2021

25.10.2021

PeKa ja NJS iskivät yhteen koleana lauantai-iltapäivänä Kakkosen päätöskierroksella. Suurta panosta ei ottelussa ollut, ainoastaan sijoitukset sarjan keskikastissa.

Ensimmäisella jaksolla nurmijärveläiset olivat selvästi parempia. PeKalta puuttui otteistaan paras terävyys, oliko suurin palo hiipunut varmistuneen sarjapaikan myötä? Karhulalaiset valuivat liian alas ja olivat ottavana osapuolena suurimman osan ajasta.

Kenttätapahtumien vastaisesti PeKa siirtyi johtoon 25. minuutilla. PeKan kulmapotkun jälkeen pallo oli jo jäädä vierasjoukkueen haltuun, mutta Joonatan Lassila kävi riistämässä pallon takaisin isännille. Lassila keskitti pallon takaisin maalille ja taka-alueella oli Nico Pietiläinen päivystämässä. Pallo otti suosiolliset pomput ja lopulta Pietiläinen pääsi täräyttämään pelivälineen verkkoon. NJS-puolustus vaati käsivirhettä, mutta tuomari ei tätä nähnyt. Kotijoukkue ansaitsemattomaan 1-0-johtoon.

Johto-osumasta ei PeKa suurempaa piristysruisketta saanut, vaan kenttätapahtumat etenivät vierasjoukkueen hallinnassa. Muutamia vaarallisia hyökkäyksiä NJS rakentelikin, mutta PeKa piti pintansa ja tauolle siirryttiin kotijoukkueen johdossa.

Tauolla Samuli Nieminen antoi PeKa-pelaajille rakentavaa kritiikkiä, ensimmäisen jakson esitys oli paikoin kovin aneeminen. Sisuuntuneet isännät aloittivatkin toisen jakson terävästi. Elmeri Oksanen antoi sivuvapaapotkun 47. minuutilla ja maalilla Kimi Kolsi puski pallon verkkoon. Oksasen tarjoilu oli millintarkka.

Noin minuutti myöhemmin Elmeri antoi miltei samoilta jalansijoilta jälleen laadukkaan vapaapotkun. Tällä kertaa Riku Koivikko oli maalinedustalla ja toimitti postin laatikkoon, siirtäen lukemiksi 3-0.

Oksasen ohella PeKan voiton takuumiehenä toimi maalivahti Ville Särkkä. NJS pääsi kahdesti yrittämään kavennusosumaa läpiajosta, mutta PeKa-vahti pysäytti molemmat yritykset. Upea esitys Särkältä, avauspelaamista lukuun ottamatta.

Ottelun loppulukemiksi jäi siis 3-0. Voitto nosti Peli-Karhut lopullisessa sarjataulukossa upeasti viidenneksi. Suoritusta ei sovi väheksyä, sillä Kaakon Kolmosesta nousseiden seurojen visiitit Kakkosessa ovat jääneet useasti ranskalaisiksi.

Kuten jo otteluennakossa mainittiin, niin tämä NJS-kamppailu oli Samuli Niemisen viimeinen PeKan peräsimessä. Nieminen teki mahtavaa työtä viimeisen kahden vuoden aikana: ensimmäisellä kaudella nousu Kolmosesta Kakkoseen ja toisella sesongilla säilyminen valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Samulin sitouminen joukkueen toimintaan oli ensiluokkaista koko hänen pestinsä ajan. Joskus joukkueen etu meni omien yöunien edelle, mies antoi kaikkensa. Kiitokset kahdesta upeasta kaudesta, Samuli!