Kykykoulu

Kykykoulut ovat seurojen organisoimaa pelaajakoulutustoimintaa 12-17 -vuotiaille tytöille ja pojille ja sillä annetaan yksi tai kaksi lisäharjoitusta joukkueharjoituksien päälle. Niiden tärkeimpänä tavoitteena on tukea nuorten pelaajien kehittymistä korostamalla omaehtoisen harjoittelun merkitystä, tarjoamalla tukea henkilökohtaisten taitojen kehittämiseen sekä pyrkiä mahdollistamaan jalkapalloharjoittelu osana koulunkäyntiä. 

 

 

Kykykoulu on tarkoitettu pelaajille, jotka haluavat ja ovat innostuneita sekä motivoituneita oppimaan lisää jalkapallosta. Kykykoulussa harjoitellaan paljon henkilökohtaista taitoa ja oikeita tekniikoita suorituksissa, sekä kerrotaan mitä pelaajien tulisi tehdä omalla vapaa-ajalla pallon kanssa. Kykykoulu pelaajat valitaan yhdessä joukkueen valmentajien ja nuorisovalmentajan kanssa. Pelaaja, joka valitaan kykykouluun on innokas ja aktiivinen harjoituksissa kävijä, niin omissa kuin kykykoulu harjoituksissa. Pelaaja tuo kykykoulussa oppimansa asioita, tietoa ja taitoa omiin harjoituksiin. Hän on esimerkillinen harjoittelija omassa joukkueessa ja haluaa kehittyä jalkapalloilijana. Yksi kriteeri on myös taito ominaisuudet ja kuinka hyvin pelaaja on niissä mennyt eteenpäin. Kykykoulu pelaajat harjoittelevat aktiivisesti omalla vapaa ajallaan pomputtelua, syöttöjä, laukauksia, haltuun ottamista, harhautuksia, käännöksiä ja pelaamista.

 

Vain harjoittelemalla kehittyy jalkapallossa ja huipulle haluavien tulee harjoitella lähes päivittäin omalla ajallaan. Taitokisa tuloksista näkyy yleensä onko pallon kanssa tehty mitään vapaa-ajalla ja onko niitä harjoiteltu(tulokset parantuneet selvästi). Kykykoulu pelaajat käyvät pelaamassa toisia kykykouluja vastaan. Tällöin seuran motivoituneimmat pääsevät pelaamaan toisen seuran parhaita vastaan. Kykykoulu pelejä järjestetään turnauksina, niin piirissä kuin seurassa sekä seuraa järjestää kykykoulu päiviä toisten seurojen kanssa. Kykykoulu pelaajat valitaan yleensä piirijoukkueisiin, koska he ovat osoittaneet haluavan oppia lisää/harjoitella jalkapalloa ja tulla jalkapallo ammattilaiseksi.

 

Piirin kykykoulu sivulle pääset TÄSTÄ, josta näet piirin muut kykykoulut.