Kymen Sanomat 3.2.2018 - FC KTP teki yhteistyösopimuksen MyPan, HAPKin ja PeliKarhujen kanssa.

3.2.2018

KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus (vasemmalla), talenttivalmentaja Ossi Virta, PeKan junioripäällikkö Sami Valkonen, HaPK Edustuksen puheenjohtaja Vili-Valtteri Virtanen ja MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen istuivat yhteiseen sopimuspöytään perjantaina KTP:n toimistossa.
KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus (vasemmalla), talenttivalmentaja Ossi Virta, PeKan junioripäällikkö Sami Valkonen, HaPK Edustuksen puheenjohtaja Vili-Valtteri Virtanen ja MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen istuivat yhteiseen sopimuspöytään perjantaina KTP:n toimistossa.

Julkaistu 3.2.2018 8:10

Oho! KTP ja MyPa aloittavat yhteistyön – "En näe, että tästä millään saadaan sotaa tehtyä, vaikka kuinka yritettäisiin"

Raimo Eerola

 

Ykkösen sarjakauteen valmistautuva FC KTP on päässyt historiallisen laajaan yhteisymmärrykseen naapuriseurojensa kanssa. KTP:n, MyPan, Peli-Karhujen ja Haminan Pallo-Kissat Edustuksen edustajat istuivat perjantaina sulassa sovussa KTP:n toimistossa ja kehuivat kilvan yhteistyösopimuksia, jotka mahdollistavat juniori-ikäisten pelaajien sujuvan liikkumisen KTP:n ja alempisarjalaisten naapureiden välillä.

— Tässä sopimuksessa on vain voittajia, Kakkosessa pelaavan MyPan päävalmentaja Jukka Karjalainen sanoi.

— Tämä avaa mielenkiintoisia ovia nuorille pelaajille, mutta ketään ei ole sidottu mihinkään. Meillä on nuori ja aika lailla paikallisista pelaajista koostuva joukkue, joten tämä sopimus istuu kuvioon hyvin.

Yhteistyösopimuksia on solmittu kaikkiaan kolme, ja KTP on kaikissa toinen osapuoli. Sopimukset eivät siis mahdollista nuoren pelaajan määräaikaista siirtymistä esimerkiksi MyPasta Peli-Karhuihin tai päinvastoin.

— Sekin on kyllä mahdollista, mutta tavanomaisen lainasopimuksen puitteissa, KTP:n päävalmentaja Jari-Pekka Gummerus selvitti.

— Yhteistoimintasopimuksen etuna on joustavuus. Meidän pelaajamme voi mennä perjantaina MyPan harjoituksiin, pelata siellä lauantaina ja palata sunnuntaina takaisin. Lainasopimusten minimikesto on 14 päivää ja jo edustusoikeuden siirtoon kuluu viikon päivät.

Farmisopimuksesta yhteistoimintasopimus eroaa mm. kustannusten osalta.

— Pilkku on maksumääräyksessä eri kohdassa, Gummerus sanoi.

KTP:n motiivina yhteistyössä naapureiden kanssa on peliajan takaaminen edustusjoukkueen kynnyksellä oleville nuorille pelaajille.

— Meillä on edustusjoukkueen ringissä 5—10 nuorta, joille on tärkeää saada omaa kehitystä palvelevia haasteita, seuran talenttivalmentaja Ossi Virta sanoo.

— Yksi tai kaksi heistä pystyy ehkä debytoimaan Ykkösessä, mutta jos pelaaja ei ole vielä valmis siihen, nyt meillä on muita vaihtoehtoja.

Molemminpuolinen etu tavoitteena

Mitään ihan uutta KTP:n ja naapuriseurojen sopimus ei ole. Pienemmällä porukalla niitä on ollut ennenkin, mutta huonohkolla menestyksellä.

Gummerus vakuuttaa, että nyt tarkoituksena on aidosti molemminpuolinen etu.

— Haluamme avointa vuorovaikutusta. Kuuntelemme mitä yhteistyöseurat toivovat ja pyrimme auttamaan.

— Paras tapa tappaa sopimus olisi, jos rupeaisimme sanelemaan että ”meiltä tulee nyt kolme pelaajaa, joista kaksi pelaa 45 minuuttia ja yksi 90 minuuttia”.

Joulukuussa perustetun HaPK Edustuksen puheenjohtaja Vili-Valtteri Virtanen ainakin odottaa, että yhteispeli toimii.

— Meille tästä on varmasti kaikkein eniten hyötyä, koska olemme uusi seura ja urheilullisessa mielessä kaikkein pienin, Virtanen sanoi.

Peli-Karhujen junioripäällikkö Sami Valkonen korosti seuransa kasvattajaprofiilia.

— Pelaajien kehittyminen on meidän ykkösprioriteettimme. Sen pitäisi olla tärkein asia myös jokaiselle valmentajalle. Meillä omat juniorit pelaavat ja on hyvä, jos saamme jostain kokeneempia heitä opastamaan, Valkonen sanoi.

"Ei tästä saa sotaa tehtyä"

PeKalla ja KTP:llä on historiaa erimielisyyksistä, mutta ne tuntuvat nyt haudatuilta. Sama on tilanne MyPan ja KTP:n välillä.

— Olemme olleet kovia kilpailijoita ja toivottavasti jonain päivänä voimme taas pelata paikallisotteluita KTP:n kanssa. Mutta vaikka unelmoida saakin, toistaiseksi meidän ei ole realistista puhua noususta Ykköseen tai liigaan. Yhdessä pystymme tekemään paljon enemmän, Jukka Karjalainen sanoi.

Hän ei usko, että sopimus herättää vastarintaa MyPa-talollakaan.

— En näe, että tästä millään saadaan sotaa tehtyä, vaikka kuinka yritettäisiin.

 

Jukka Lehtoranta