PeKa B-pojat RiPe Sport Umbro-turnauksen voittoon

8.4.2018

PeKa:n B-pojat oli tyly isäntä lauantaina 7.4.2018 Ruonalan hallilla pelatussa RiPe Sport Umbro-turnauksessa. PeKa vei oman kotiturnauksensa voiton kärsimättä turnauksen kolmessa ottelussa yhtään tappiota. 

Turnaus käynnistyi PeKa:n osalta hieman tahmeasti 1-1 tasapelillä FC LaPaa vastaan. PeKa aloitti ottelun erittäin hyvin ja hallitsi peliä selvästi, mutta Ruonalan hallin pienellä kentällä murtautuminen maalintekopaikkoihin oli erittäin vaikeaa LaPa:n puolustaessa tiiviisti. LaPa siirtyikin ottelussa 1-0 johtoon oikeastaan ensimmäisestä ja avausjakson ainoasta paikastaan. Toisella jaksolla PeKa haki vimmatusti tasoitusta ja saikin sen lopulta, kun Aaro Holtari laukoi komean puolivolleyn kuudentoista alueen sisäpuolelta lappeenrantalaisten verkkoon. PeKa:lla oli toisella jaksolla paikkoja vielä voittoonkin asti, mutta enempää osumia ei nähty ja näin turnaus käynnistyi tasapelillä. 

Toisessa alkulohko-ottelussa PeKa kohtasi helsinkiläisen LPS:n. Tähän otteluun PeKa sai muutettua hieman pelaamistaan siihen suuntaan, mitä Ruonalan hallin pienellä kentällä pelaaminen vaatii ja se tuotti myös tulosta. PeKa lähti hyökkäyksiin nyt erittäin nopeasti pallonriistojen jälkeen ja käytti tehokkaasti maalintekopaikat hyödykseen. PeKa ei antanut LPS:llä mitään mahdollisuuksia, vaan oli koko ajan kuskin paikalla ja vei ottelun nimiinsä selvästi 4-0 lukemin. Maalintekijöinä tässä ottelussa Janne Hannula, Nabil Elnami, Aaro Holtari sekä Juho Kiiski. 

Tasapeli ja voitto takasivat PeKa:lle oman alkulohkonsa voiton, sillä LPS ja FC LaPa pelasivat oman keskinäisen ottelunsa tasan 1-1. Alkulohkon voitto vei PeKa:n finaaliin, jossa vastaan asettui toisen alkulohkon voittanut JoKi B1. 

Finaali oli erittäin tasainen ja vauhdikas kamppailu, jossa kaksi hyvää joukkuetta taistelivat pienellä kentällä voitosta ajoittain erittäinkin fyysiseksi menneessä kamppailussa. PeKa siirtyi finaalissa 1-0 johtoon ensimmäisellä puoliajalla Matias Tammekkaan komealla kaukolaukauksella. Tämä oli myös taukotilanne. Toisen jakson alkupuolella kotijoukkue karkasi jo kahden maalin johtoon, kun Nabil Elnami pääsi iskemään läpiajosta PeKa:n toisen osuman. Erinomaisen syötön tähän maaliin antoi Aaro Holtari. Kahden maalin johtoasemassa karhulauma ehkä hieman passivoitui ja JoKi sai otteen pelistä. JoKi tulikin kahden maalin takaa vielä tasoihin ja finaalin ratkaisu näytti siirtyvän rangaistuspotkukilpailuun. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan PeKa ratkaisi finaalin vielä varsinaisen peliajan puolella. Kotijoukkue sai vapaapotkun 22. metristä kaksi ja puoli minuuttia ennen ottelun päätösvihellystä. Pallon taakse asettui Nabil Elnami, joka tykitti upean vapaapotkun tolpan kautta sisään. JoKi sai vielä viime hetkillä vapaapotkun hyvästä paikasta, jonka jälkitilanteesta vierailijat saivat pienimuotoisen hässäkän PeKa:n maalille. Varsinaista maalintekoyritystä JoKi ei kuitenkaan enää saanut aikaiseksi ja näin finaali päättyi PeKa:n 3-2 voittoon. 

PeKa vei näin kotiturnauksensa voiton tasaisen ja vauhdikkaan finaalin jälkeen. JoKi sijoittui turnauksessa toiseksi ja pronssit vei pirteästi turnauksessa esiintynyt FC LaPa, joka voitti pronssiottelun 3-1. Turnauksen kaikkien otteluiden tulokset sekä lopulliset sijoitukset löytyvät B-poikien omilta sivuilta. 

PeKa:n turnausjoukkueessa pelasivat Tim Räihä, Mikko Kurvinen, Tommy Doty, Miikka Sahala, Veeti Vantola, Lauri Ahola, Matias Tammekas, Wiljami Iisakkala, Simo Matilainen, Uku Tikerpuu, Janne Hannula, Matias Olli, Arber Sahiti, Aaro Holtari, Juho Kiiski, Nabil Elnami ja Arjanit Behrami.