PeKa:lla mahdollisuus varmistaa sarjapaikka Kakkosessa myös ensi kaudella missäpä muuallakaan kuin Myllykoskella

14.10.2021

Joko lauantaina juhlitaan sarjapaikan varmistumista? KUVA: Mikko Neuvonen

Kausi lähenee loppuaan ja pelit käyvät jännittävämmiksi. Mikäs sen parempaa kuin kauden loppuun asti päästä pelaamaan merkityksellisiä pelejä. Toki pelaajat ja joukkue olisivat varmasti halunneet naulata jatkon Kakkosessa myös ensi kaudelle jo aiemmin, mutta katsojien mieliä tilanne lämmittää kutkuttavasti. Ja ennen kaikkea päästä ratkaisemaan säilyminen Myllykoskella paikalliskamppailun merkeissä varmasti runsaslukuisen kannattajajoukon edessä.

Pelikarhut lähtevät haastamaan MYPA:n tavoitteena vain ja ainoastaan voitto ja sitä myöten sarjapaikan varmistaminen jo nyt toiseksi viimeisellä kierroksella. Joukkueet kohtasivat edellisen kerran Kotkassa syyskuun alussa, jolloin kotijoukkue oli parempi maalein 3-1.

Sarjatilanne Miesten Kakkonen A-lohko 14.10.2021. Kuvan lähde: Palloliitto

Päävalmentaja Samuli Niemisellä on vahva luotto, että lauantaina säilyminen varmistetaan: ”Sarjatilannehan on äärimmäisen mielenkiintoinen, kun niin monta joukkuetta on muutaman pisteen päässä toisistaan taistelemassa putoamista vastaan. Tämän hetkinen sarjatilanne on monen sattuman summa ja syksyn aikana lukuiset loukkaantumiset ovat hankaloittaneet sarjapaikan varmistamista jo hyvissä ajoin, mutta vahva luotto että se hoidetaan nyt lauantaina kotiin.”

Nieminen jatkaa, että kokonaisuudessaan kausi on ollut onnistunut ja pitkässä juoksussa joukkue on osoittanut, että kuuluu tähän sarjaan ja on pystynyt joka pelissä haastamaan myös sarjan kovimmat joukkueet.

PeKa lähtee erinomaisin mielin lauantaina kohti Myllykoskea. ”Luvassa on tiukka paikallispeli, josta ei panosta puutu. Tietty rentous pitää löytää pelaamiseen eikä turhaan mieti panosta vaan luottaa omaan pelaamiseen niin sitä kautta saadaan varmasti hyvä tulos”, päävalmentaja summaa.

MYPA:lla on myös ollut haastava kausi takana.  Elokuun puolen välin jälkeen tilille on karttunut kaksi voittoa; toissa viikonlopun 2-1  voitto Kiffenistä ja syyskuun erittäin arvokas päänahka nykyiseltä sarjakakkoselta PEPO:lta. Tällä hetkellä MYPA majailee viimeisen säilyjän paikalla, joten nälkä on kotijoukkueella varmasti myös kova kasvattaa eroa putoamisviivaan. Varsinkin kun viimeisellä kierroksella MYPA kohtaa lohkokärjen JäPS:in.

Peli-Karhuilta pelikiellossa on Oskari Kekkonen ja loukkaantumisten myötä kokoonpanosta puuttuvat myös Jimi Lassila ja Kimi Kolsi.

MYPA - PeKa lauantaina 16.10 klo 15 KSOY Areenalla.

Pub Itäkadun Oilers järjestää fanibussiin lauantaina Kotkasta Myllykoskelle, kokoontuminen klo 13. Oheisessa kuvassa tarkemmat tiedot. Ilmoittautumiset suoraan Oilersiin.