Peli-Karhuille niukka 1-2 tappio Järvenpään Palloseuralle upean kamppailun päätteeksi

7.6.2021

Peli-Karhujen Miesten Kakkonen jatkui sunnuntaina 6.6. toisella kotipelillä, kun Kotkaan matkasi Järvenpään Palloseura, joka on asettanut kauden tavoitteekseen Ykköseen nousun. Vieraat veivät kohtaamisen niukalla 1-2 tuloksella. 

Joukkueet marssivat kentälle. KUVA: Mikko Neuvonen

Peli oli tasaista vääntöä läpi ottelun. PeKa pääsi jopa yllättäen pelaamaan aktiivisesti pallollista peliä, kun JäPS keskittyi puolustamaan omaa maaliaan ja suoraviivaisiin vastahyökkäyksiin. 

Noin vartin kohdalla PeKa sai muutamankin loistavan paikan, kun Juho Raivela nousi keskikentältä boksiin ja pääsi syöttämään vapaana olleelle Kimi Kolsille. Harmittavasti Kolsin kova veto meni kuitenkin hieman maalista ohi. Vain reilu minuuttia myöhemmin Jimi Lassila teki pystyjuoksun ja sai pallon juoksuun, mutta ei saanut hankalassa asennossa kunnollista laukausta maalia kohden.

Kimo Kolsi (4) purkaa pallon omalta alueelta saksipotkulla. KUVA: Mikko Neuvonen

JäPS pääsi aloittamaan maalinteon ensimmäisenä ajassa 22’. Vieraiden Olli Valto pääsi jatkamaan puskulla kulmapotkusta lähteneen keskityksen suoraan Miro Schwalenstöckerin jalkaan, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella ohi Pyry Piiraisen. Vieraat saivat maalin myötä selvästi lisäpotkua peliin ja pallon hallinta keskittyi heille. Vajaa 10 minuuttia maalista Schwalenstöcker saatiin taas pelattua vapaaksi ja hänen vetonsa onneksi sai vain yläpalkin helisemään. 

JäPsin 0-2 maali lähti liikkeelle keskikentällä taas Schwalenstöckerin pohjatyöstä ja riistosta, jonka hän jatkoi pystyyn vasenta laitaa pitkin nousseelle Ahmed Alaeddinelle. Alaeddine pääsi välittömästi keskittämään pallon boksiin, josta vanha liigajyrä Aleksi Ristola puski pallon maaliin ajassa 36’.

Järvenpääläiset ovat meritoituneet vuosittain Kakkosen kärkipään jenginä ja osaavat hyödyntää tilaisuutensa. Ensimmäisen jakson ainoat maalipaikat ylärimaa lukuunottamatta vieraat hyödynsivät kliinisesti ja veivät avauspuolikkaan 0-2 lukemin.

JäPSin erikoistilanteet osoittautuivat tehokkaiksi. KUVA: Mikko Neuvonen

Heti toisen jakson alkuun Jimi Lassila kaadettiin rangaistualueella hänen tavoitellessa alakerrasta tullutta pitkää avausta. Tuomari vihelsi pallon pilkulle, josta Juuso Laitinen veti varman kovan vedon vasempaan alakulmaan ohi väärään suuntaan aavistaneen JäPSin Altti Mäkisen.

PeKa sai kavennusmaalista hyvän höngän päälle koko lopuksi toiseksi jaksoksi. Palloa saatiin ahkerasti ylös, mutta viimeisen kolmanneksen ratkaisut jäivät köykäisiksi. Lopussa Atte Kallströmin loukkaantuminen ja vaihtojen ollessa jo käytetty, PeKa haki raivoisasti tasoitusta viimeiseen hetkeen asti alivoimalla. Valitettavasti tällä kertaa taistelu ei riittänyt ja vieraat veivät täyden pistepotin mukanaan 1-2 lopputuloksella.

Myös yleisöä oli löytänyt peliin, kun perjantaina loppuiltapäivästä tuli tieto, että peliin saa ottaa katsojia. KUVA: Mikko Neuvonen

Päävalmentaja Samuli Nieminen jäi harmittelemaan joukkueen pieniä nukahduksia, joista molemmat maalit syntyivät.

”Jäpsin maalit olivat harmittavia puolustusvirheitä. Olemme koko viikon puhuneet, että heillä on vaaralliset erikoistilanteet ja harmittavasti ensimmäisessä maalissa kävi pieni nukahdus ja kaveri pääsi vapaasti takatolpalta laittamaan pallon sisään. Toisessa maalissa myös vastustaja pääsi luvattoman helposti puskemaan pallon sisään meidän boksissa eli boksipuolustamista on parannettava tulevia koitoksia ajatellen”, Nieminen summaa peliä.

Paljon löytyi myös positiivisia muutoksia ” Se mikä onnistui eilen, oli että nostettiin ryhmitystä vähän ylöspäin sen sijaan, kun viimeksi puolustettiin tosi syvällä. Nyt saimme riistoja paremmilla alueilla ja sitä kautta pallonhallinnan meille, mutta vähän meinasi eväät loppua viimeisellä kolmanneksella. Tätä pitää lähteä parantamaan, jotta saadaan myös uhkaa kaverin selustaan ja saadaan revittyä vastustajan viimeistä linjaa”, Nieminen jatkaa.

Peli-Karhut ovat nyt sarjataulukossa sijalla 6/12  A-lohkossa yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla. Pelit jatkuvat sunnuntaina 13.6., kun PeKa kohtaa Atlantiksen Helsingissä.

Peli-Karhut kokoonpano: Piirainen, Anttila, Laitinen, Voikar, Ryhänen (80’ Ja. Kostian), Kekkonen, Koivikko (72’ Kallström), Raivela, Kolsi, Ji. Lassila (85’ Jo. Lassila), Oksanen (80’ Molander).